Welke Efoils zijn er, wat zijn de verschillen?

Wat is de beste Efoil voor jou?

Welke Efoils zijn er, wat zijn de verschillen en wat is de beste voor jou?

Als 2foil hebben we vele Efoil’s getest en hebben we een aardig beeld van de verschillen. We nemen je hierin mee.

De geschiedenis van de Efoil

De Efoil bestaat nu enkele jaren en het laatste jaar zijn er verschillende opties op de markt gekomen. We proberen hier daarin wat meer overzicht in te geven.

Lift Foils eFoil Document

De verschillende Efoil merken

De Lift

De Lift is de originele Efoil, de pioneer op het Efoil gebeid, in ongeveer 2014 was het idee geboren, en koste het enkele jaren dit technisch te realiseren, 3 jaar geleden als eerste op de markt en nu verkopen ze versie 3 vanaf ong. 12500 €. Ze beiden het meest veelzijdige portfolio met diverse maten boards en wings. 

Vraag ons naar de mogelijkheden!

De Flite

De Flite, de iPhone onder de Efoil, zoals ze zelf zeggen. Een verfijnd ontwerp wat kwalitatief de top is van de Efoil nu te koop. Het komt met een fors prijs kaartje van 12500€. 

LIFT VS FLITE

Beide boards zijn de premium boards op de huidige markt. Best een lastige keus in eerste instantie. We hebben beide boards uitvoerig bevaren en komen tot de conclusie dat Lift onze voorkeur heeft Lift is veelzijdiger met diverse modellen, vleugels en daarnaast ook WING en kite / surf foils heeft. een erg goede service bied, snel en betrouwbaar.
 

Takuma

De Takuma, de Franse variant op de Efoil, een toegankelijke Efoil met een lager prijskaartje van ongeveer 7500€

Een gebruiksvriendelijke Efoil,  robuuste connectoren, wel een aantal kwetsbare aluminium onderdelen waaronder de mast.

Waydoo

De Waydoo, de goedkoopste variant op dit moment te koop vanaf 5500$, 

Vraag ons naar de mogelijkheden

Wat zijn de verschillen tussen de Efoils

De Lift en Flite zijn Carbon boards, hoge kwaliteit en verfijning met vele opties en vleugels. Onze keus valt dan op de Elite, echt een fantastische board. Ons eigen board de eagle ray is wat ons betreft de beste keus tussen toch een full carbion board en een relatief goede prijs

Is je budget niet toereikend dan is de Takuma de optie die direct te koop is en wellicht binnenkort ook bij Decathlon te koop vanaf ong. 5500€

Welke is het beste voor jou?

 
De keus is lastig want een Efoil is nogal prijzig, Kun je het veroorloven dan is Lift de keus, is je budget  ontoerijkend dan de waydoo, een mooi compromis is the eagle ray.

Ons eigen Efoil board , de Eagle ray van 2foil.

De Eagle ray  combineert de voordelen van bovenstaande merken met een een volledig carbon board en carbon mast daardoor zeer stijf en stabiel en direct voor de prijs van 8500€. Een extra batterij kost 1950€. De eagle ray komt in 2 maten L (200 cm) en de M (168 cm). Daarnaast heb je keus uit 2 mast lengtes 90 cm voor ervaren riders en 70 cm voor een eenvoudigere instap.

Wil je de Eagle ray van 2foil proberen maak dan nu een afspraak bij 2foil

Geef een reactie